/// GEA GORT

Rotterdam

Gea Gort is missioloog, auteur en journalist. Ze onderzoekt, schrijft en spreekt over ontwikkelingen rondom missie. Ze ziet een groeiende missionaire beweging, zowel nationaal als internationaal, waarbij christenen wegen zoeken om bij te dragen aan de samenleving. Op een holistische manier; zowel praktisch als geestelijk. Ze reflecteert op theologische denkbeelden, en vertelt de concrete verhalen van mensen die hierbij betrokken zijn. Ze schreef diverse boeken in het Nederlands en Engels, waaronder: God in de stad en Business as Mission. 

 

Gea haalde haar Doctor of Ministry (DMin) Transformational Leadership in the Global Urban Context bij Bakke Graduate University in de VS (1012). Bij deze internationale universiteit is ze nog actief als mentor van studenten, als lid van de Adviesraad en van de publicatiecommissie.

Lokaal, in Rotterdam, initieerde ze het Woensdagochtend Stadsgebed, gaf leiding aan GIDSnetwerk, een netwerk van christelijke leiders, en adviseerde de overheid rondom multiculturele zaken.

 

In het verleden werkte Gea bij Mercy Ships, een internationale christelijke hulpverleningsorganisatie. Bijna tien jaar woonde en werkte ze met haar gezin aan boord van het hospitaalschip de Anastasis. Destijds werkte het schip vanuit Nieuw-Zeeland in de Stille Zuidzee en vanuit Noord-Amerika in het Caribisch gebied. Toen Mercy Ships in 1990 vanuit Europa in Afrika ging werken, verhuisde het gezin naar Rotterdam en stichtte Gea samen met haar echtgenoot Mercy Ships Holland. Toen begon ook haar zoektocht naar hoe missie in een westerse seculiere stad eruit zou kunnen zien.

 

About Gea Gort – in het Engels / kort

Dr. Gea Gort is a trained journalist and studied Transformational Leadership in the Global Urban Context at Bakke Graduate University, where she serves as adjunct faculty and is a Regional Board member (www.bgu.edu ). She is passionate about innovative mission in an urban and global context. In her hometown of Rotterdam (The Netherlands), she initiated City Prayer, directed a Christian leader’s network, and advised the government on multicultural affairs.

< MEER BUSINESS AS MISSION

< HOME

Contact

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie over Urban Life en onze initiatieven? Of wilt u ons benaderen voor een inspirerende spreekbeurt? Laat dan hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

 

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt. Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met ons privacyreglement.

® Urban Life 2018 (Powered by the Act Foundation) - Vormgeving: DTProost - Communicatie op Maat - Tekst: Uw Secondant