/// NORBERT SAJO

Tărgu Mureş

Hulp in Praktijk, kortweg HiP, is een diaconaal netwerk van christenen die graag dienend willen zijn naar de lokale samenleving. In verschillende steden, in diverse landen, worden medeburgers geholpen ongeacht hun culturele, sociale of religieuze achtergrond.  In feite is HiP een communicatienetwerk dat mensen met elkaar in contact brengt: christenen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Het gaat daarbij met name om eenvoudige hulp als boodschappen doen, iemand naar de dokter brengen, een bezoekje afleggen, een klusje in huis.


Het verbinden van mensen met elkaar wordt mogelijk gemaakt door een database waarin alle vrijwilligers van allerlei kerken in een stad geregistreerd zijn met hun mogelijkheden om hulp te bieden. De hulpvrager dient een verzoek in (via telefoon of digitaal), dit wordt door een helpdeskmedewerker op relevantie beoordeeld en vervolgens wordt een passende hulpbieder gezocht.  Dit gebeurt geautomatiseerd op basis van door HiP ontwikkelde software.  Zo koppelt HiP mensen aan elkaar en wordt de lokale kerk meer zichtbaar door goede daden.


HiP is interkerkelijk en wordt in Nederland, Duitsland, Kameroen en Bulgarije toegepast met inzet van vele kerken. Er is wereldwijd een groeiende belangstelling voor de visie en het instrument.

< MEER HIP

< HOME

Contact

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie over Urban Life en onze initiatieven? Of wilt u ons benaderen voor een inspirerende spreekbeurt? Laat dan hier uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

 

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt. Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met ons privacyreglement.

® Urban Life 2018 (Powered by the Act Foundation) - Vormgeving: DTProost - Communicatie op Maat - Tekst: Uw Secondant