top of page
Rotterdamoverview.jpg

Stadsbeweging inventarisatie tool

URBAN LIFE - CITY MOVEMENTS.NL 
TOOL VOOR HET INVENTARISEREN VAN JE STADSBEWEGING

 De tool is een eenvoudige vragenlijst over enkele van de belangrijkste drijvende krachten achter de stadsbewegingen. Het helpt je te identificeren wat er goed gaat en hoe je daarop voortbouwt. Het zal een aantal gebieden belichten die aandacht behoeven. Het is een Instrument voor discussie – het delen van percepties, het verscherpen van het begrip, het identificeren van sterke punten en gebieden voor verbetering.

 

Deze inventarisatie is afgeleid van een scan die door Gather Movement in de UK is ontwikkeld. We hebben hem aangepast om het ook geschikt te maken voor het indelen van verschillende stadia in de ontwikkeling van een stadsbeweging. Hierdoor krijgen we taal en begrip over waar een stadsbeweging zich bevindt. Ook maakt dit mogelijk dat we de tools en de processen van ontwikkeling van dergelijke bewegingen kunnen categoriseren: wat is er nodig voor welke fase. 

Als Urban Life zijn we beschikbaar om meer stadsbewegingen te starten en om bestaande bewegingen te helpen te ontwikkelen naar het volgende niveau van invloed in de stad of plaats.

Stadia die we onderscheiden

We hebben een indeling gemaakt in 4 stadia van ontwikkeling van stadsbewegingen:

 

 

 

 

 

De inventarisatie geeft een score op 6 kerngebieden van de inventarisatie en de kleuren geven de relatie aan met de stadia van ontwikkeling:

Het diagram laat de verschillende stadia van ontwikkeling zien:

 

 

Ben je betrokken bij het leiden of coordineren van een beweging van samenwerking en eenheid in je stad of plaats, vraag de inventarisatie aan en  door het onderstand formulier 

Schermafbeelding 2024-05-15 om 15.34.19.png
Citymovement tool kleuren.png
Ik wil graag meer informatie over inventarisatie van de stadsbeweging voor mijn stad / plaats

Bedankt voor je interesse voor de inventarisatie tool voor stadsbewegingen we komen zo spoedig mogelijk bij je terug.

bottom of page