top of page
  • urbanlife6

Training van Oost-Afrikaanse voorgangers en leiders in Kampala (Oeganda)

Voor de City Transformation-werkgroep van de global council van de Foursquare-denominatie reisden Walter Willigenburg en Piet Brinksma naar Kampala. Hier waren ca. 35 leiders van Foursquare uit zes Oost-Afrikaanse landen bijeen voor vier dagen intensieve training op het gebied van leiderschap, besturen en missie. Piet heeft drie dagdelen lesgegeven over Gods missie, de Kerk en de stad. Ook in de Oost-Afrikaanse realiteit is urbanisatie een groot thema. In steden als Kampala is ongeveer de helft van de bevolking christen, maar tegelijkertijd zijn de problemen gigantisch (armoede, werkloosheid, gebrek aan perspectief, etc.). Naast reflectie op de holistische roeping van de Kerk van Jezus Christus om het Koninkrijk in woord en daad uit te leven, hebben we ook gesproken over de rol van gebed, compassie, kerk zijn dicht bij de samenleving, en het ontwikkelen van relevante bedieningen die de noden en gebrokenheid van de stad adresseren.

Andere thema’s waren: business as mission, de invloed van het Koninkrijk op alle gebieden van de maatschappij en het op een heilzame, gelijkwaardige manier dienen van de armen en kwetsbaren in de samenleving.

Het is inspirerend om de verhalen te horen over wat God doet in dit deel van de wereld en we hebben diepe bewondering voor de trouw en het geloof van deze leiders, die vaak onder moeilijke omstandigheden dienen en veel vrucht dragen. Naast lesgeven heeft Walter een goede vriend bezocht met wie Piet en hij een zeer dynamische kerk in de stad bezocht hebben.


7 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page